top of page

De Salkantay Trail

De Salkantay Trek naar Machu Picchu is een van de bekendste treks die men in de Cusco regio kan doen en is zonder twijfel één van de beste en mooiste opties om via een alternatieve route naar Machu Picchu te wandelen. Door National Geographic uitgeroepen als één van de 25 mooiste treks ter wereld zal deze variant, van de vaak lang van tevoren volgeboekte klassieke Inca trail, een waardig en buitengewoon mooi alternatief zijn om Machu Picchu op een sportieve en avontuurlijke wijze te leren kennen.

Gedurende de trek zien we verschillende soorten landschappen. Het is de beste optie om kennis te maken met de Peruaanse Andes en haar schitterende besneeuwde bergtoppen, die men van heel dichtbij zal zien. De voor de Inca’s heilige berg Salkantay is 6270 meter hoog. Gedurende onze trek zullen we over de Salkantay pas lopen, wat met 4650 meter het hoogste punt is van deze meerdaagse trek. Geleidelijk aan zien we het landschap veranderen van bergklimaat naar regenwoudklimaat en aan het einde van deze meerdaagse trek lopen we door de dichte begroeiing van de Peruaanse jungle om op de laatste dag Machu Picchu te bezichtigen.

De Salkantay Trail kan men in vier of vijf dagen doen:

salkantay trail 10.jpg

DE VIJFDAAGSE

SALKANTAY TRAIL

Deze vijfdaagse trek naar Machu Picchu is de beste optie indien u voldoende tijd heeft. Van de 2 opties, wordt deze het meeste gedaan.

salkantay trail 08.jpg

DE VIERDAAGSE

SALKANTAY TRAIL

Deze vierdaagse versie is ideaal voor degenen die over minder tijd beschikken. Deze optie is wel iets zwaarder dan de vijfdaagse versie.

bottom of page