top of page

Paracas, Ballestas en Ica

Het Paracas Reservaat is een dor maar schitterend woestijnlandschap gelegen aan de kust met prachtige en buitengewone stranden. Een van de mooiste stranden is Playa Roja (het rode strand) waar het zand een haast rode kleur heeft en gevormd is door de afbreuk van een nabijgelegen rotsformatie van roze graniet met een kern van lava. Door de eeuwen heen is het gruis hier aangespoeld en heeft dit unieke strand gevormd. Het is een desolaat landschap waar weinig groeit maar door het contrast met de blauwe zee en de vele vogels aan de kust, is het een absolute aanrader om hier rond te lopen en te genieten van het landschap en de vele vogels. Een ideale plaats om tot rust te komen en te genieten van de zon, wind en de weidse omgeving.

De nabij gelegen Ballestas Eilanden is een eilandengroep waar men naar zeggen de grootste concentratie zeevogels ter wereld kan aanschouwen. Het is een oorverdovend spektakel. Daarnaast ziet men hier zeehonden, zeeleeuwen, de Humboldt Pinguïn en met een beetje geluk en afhankelijk van de tijd van het jaar kan men soms zelfs dolfijnen zien. 

De stad Ica is de grootste stad in deze regio en ligt ongeveer 60 km landinwaarts. Het ligt net als Paracas in een woestijnklimaat en hier is het dus het hele jaar door warm. De nabijgelegen Huacachina Oase is een mooie locatie om te overnachten alvorens men doorgaat naar Nasca of Arequipa. In de duinen bij Ica kan men overnachten in de woestijn maar bijvoorbeeld ook met buggies de zandduinen ingaan, sandboarden of een Pisco Tour doen waarbij men Peru's nationale drank kan proeven. 

bottom of page