top of page

De Cordillera Blanca

Huaraz ligt ten noordoosten van Lima op ongeveer acht uur rijden in bus en is ideaal voor degenen die van wandelen en prachtige berglandschappen houden. In de Cordillera Blanca, zoals deze bergregio heet en wat onderdeel is van de Andes, kan men verschillende bergen vinden met pieken boven de 6000 meter, 663 gletsjers en 269 bergmeren. 

Omdat de meeste toeristen voor de prachtige natuur komen en om korte dagtochten dan wel meerdaagse trekkings te doen, is het belangrijk om te weten in welke tijd van het jaar men het beste kan komen. De beste periode is van mei tot en met september, wat de droge periode is en wanneer men dus de grootste kans heeft om de prachtige witte bergtoppen tegen een blauwe wolkenloze lucht te zien. Van november tot februari is de regenperiode en moet men dus rekening houden met regen maar ook modderige paden en dagen met veel bewolking waardoor men de hogere bergtoppen meestal niet zal zien. 

 

Er zijn veel mogelijkheden om meerdaagse trekkings te doen maar ook eendaagse kortere excursies en korte treks voor diegenen die niet zoveel tijd hebben of minder sportief zijn aangelegd. In Huaraz en de Cordillera Blanca is voor iedereen wel wat te vinden die van de natuur houdt maar een goede planning van tevoren is dus zeker aan te raden.
 

chavin.jpg

CHAVIN DE HUANTAR

De ruïnes van de Chavin cultuur die dateren uit 900 v. Chr. zijn ideaal voor de cultuurminnende toerist.

laguna paron.jpg

TOUR LAGUNA PARON 

Dit is een dagtocht waarbij men tot aan het meer rijdt (4170 m.). Ter plekke kan men in 45 minuten naar het uitkijkpunt wandelen.

Meer informatie
laguna 69.jpg

LAGUNA 69 TREK (1D)

Korte trek naar een van de mooiste bergmeren ter wereld. Drie uur klimmen en twee uur dalen. Gelegen op 4500 m.

Meer informatie
pastoruri.jpg

PASTORURI GLETSJER

Pastoruri is een gletsjer op 5250 meter hoogte en gemakkelijk te bereiken via de aangelegde paden. 

Meer informatie
wilcacocha.jpg

WILCACOCHA TREK (1D)

Deze korte en relatief gemakkelijke trek van twee uur klimmen en twee uur dalen is ideaal om te acclimatiseren (3750 m.)

Meer informatie
santa cruz trek.jpg

SANTA CRUZ TREK (4D)

Wandel in 4 dagen tussen besneeuwde bergtoppen en langs helderblauwe meren. De meest bekende trek in de Huaraz regio.

Meer informatie
laguna llaganuco.jpg

TOUR LAGUNA LLAGANUCO 

Dit is een dagtocht waarbij men tot aan het meer rijdt (3850 m). Men kan paarden huren of met een bootje op het meer varen.

Meer informatie
rajucolta.jpg

RAJUCOLTA TREK (1D)

Korte trek van twee en een half uur klimmen en anderhalf uur dalen. Gelegen op 4270 m. en is één van de minder bezochte meren.

Meer informatie
huayhuash.jpg

HUAYHUASH TREK (10D)

Het Huayhuash Circuit is een van de mooiste treks ter wereld en kan van 3 tot 18 dagen. Ons advies is deze variant van 10 dagen.

Meer informatie
bottom of page