top of page

Goud Museum 

De vitrines van het Goud Museum tonen het vakmanschap van verschillende eeuwen van de Peruaanse geschiedenis, vooral in pre-Inca goud.

Larco Museum

De galerijen van het Larco Musem tonen de geschiedenis van 3000 jaar ontwikkeling in Peru.

Het Goud Museum

Het Goud Museum van Peru heeft in haar tentoonstelling Meesterstukken die men nergens anders ter wereld zal vinden. Het Goud Museum herbergt de grootste collectie van goud uit Peru, met unieke stukken die dieren, vogels, mensen en oude goden representeren. Het museum heeft ook oude wapens op display en niet alleen uit Peru, maar ook uit andere delen van de wereld, evenals grote collecties met tientallen stukken textiel van verschillende culturen die teruggaan tot 200 voor Christus. De bezoekers aan het Goud Museum krijgen zonder twijfel een diep inzicht in de Peruaanse geschiedenis. In de buurt van het museum liggen interessante winkels met een grote verscheidenheid aan handwerk, sieraden, textiel en alle soorten Peruaanse souvenirs.

goudmuseum-02
goudmuseum-05
goudmuseum-01
goudmuseum-04
goudmuseum-03

Het Larco Museum

Het Larco Museum wordt door veel museumspecialisten beschouwd als een “must see” en is ongetwijfeld één van de top musea in Latijns-Amerika. Het Larco Museum is gevestigd in een 18de eeuws herenhuis en is gebouwd op de fundamenten van een piramide uit de zevende eeuw. Het Museo Larco is omgeven door prachtige tuinen en het restaurant is ook zeker de moeite waard. De galerijen van het museum tonen de mooiste en meest uitgebreide Peruaanse goud en zilvercollectie in de wereld. Daarnaast is er een gerenommeerde erotische Aardewerk collectie.

Larco-Museum-08
Larco-Museum-03
Larco-Museum-11
Larco-Museum-09
Larco-Museum-02
Larco-Museum-12
Larco-Museum-04
Larco-Museum-10
Larco-Museum-06
Larco-Museum-07
Larco-Museum-01
Goud Museum
Larco Museum
bottom of page