top of page

Tijdens de Tour naar het Complex van Pachacamac wordt u s'morgens om 9 uur opgehaald waarna we na een 30 kilometer ten zuiden van Lima in Pachacamac aankomen. Het complex van Pachacamac herbergt een museumtempels, en Pre-Inca en Inca paleizen.

Gelegen ten zuiden van Lima geeft Pachacamac een  indrukwekkend beeld van de veranderingen die hebben plaatsgevonden in Tijd en Ruimte. Een historie van rijkdom gelegen naast en omringd door de miljoenenstad Lima met haar alsmaar verder uitbreidende (sloppen)wijken. Deze Tour is zeker een aanrader indien u houdt van historie en cultuur ten midden van sociologische veranderingen in ontwikkelingslanden.

Tour naar

pachacamac

Gelegen op ongeveer 30 km ten zuiden van Lima ligt de archeologische site Pachacamac. Pachacamac is een precolumbiaanse vesting die bestaat uit paleizen, tempels en piramides gemaakt van klei en steen. Als je reeds in Machu Picchu bent geweest dan stelt deze site wellicht niet veel voor maar Pachacamac was een belangrijke Inca site en een grote stad op het moment dat de Spanjaarden arriveerden. Het begon als een ceremonieel centrum voor de Lima cultuur rond ongeveer 100 voor onze jaartelling en werd later uitgebreid door de Wari Cultuur voordat de stad werd overgenomen door de Ichsma Cultuur. Uiteindelijk volgden de Inca’s die de oude godsdienst toestonden en samenvoegden met hun eigen goden. De Inca’s voegden tal van andere structuren toe toen ze dit gebied aan de kust veroverden in 1450. De naam Pachacamac kan op verschillende wijze worden vertaald en betekent 'Hij die de wereld Schiep' of 'Hij die Land en Tijd schiep' en is afkomstig van de Wari God, wiens houten beeld met twee gezichten kan worden gezien in het museum ter plekke.

De tempel van Pachacamac

De tempel van Pachacamac

Pachacamac en Lurin

Pachacamac en Lurin

Pachacamac Textiel

Pachacamac Textiel

De tempel van Pachacamac

De tempel van Pachacamac

Pachacamac de Scheppergod

Pachacamac de Scheppergod

Vertrek:  Van maandag tot en met zondag 

Inclusief:  Alle entrees, vervoer per bus, Engelstalige gids

Duur:  Drie en een half uur 
Prijs: Afhankelijk van het aantal deelnemers

Voor meer informatie en/of de prijs gelieve te informeren

bottom of page