top of page

RONDREIS HOOGTEPUNTEN PERU INCLUSIEF REGENWOUD 15 DAGEN 

Dag 1: Aankomst in Lima

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores en ligt op loopafstand van het centrale Parque Kennedy, het hart van deze bruisende wijk. Er zijn vele restaurants, winkels en bars in de buurt. 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#5) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#8) van Mitsuharu Tsumura en Astrid & Gaston  (#33) van Peru's meest bekende top chef Gaston Acurio. 

 
Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

 

Overnachting in Lima: 3 sterren Bed & Breakfast 

Dag 2: Vlucht naar Arequipa en de Arequipa City Tour

U wordt opgehaald in Lima om 09:30 en naar het vliegveld van Lima gebracht.

  

Binnenlandse vlucht 1 (inbegrepen): Vlucht Lima – Arequipa

 

Aankomst in Arequipa en transfer naar het hotel in Arequipa. Vervolgens doen jullie meteen de Arequipa City Tour (privétour/ eigen gids): Men bezoekt het Monasterie van Santa Catalina, de Plaza de Armas, het jesuitenklooster La Compañía met haar kerk en koepel, het huis van Tristan del Pozo.

 

Inclusief: Officiële gids en Entrees

Overnachting in Lima: 3 sterren Hotel 

Dag 3: Colca Canyon Dag 1

Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en vertrekken we om 07.30 - 08:00 naar Chivay. Onze eerste stop is het op 3900 meter hoogte gelegen reservaat genaamd Salinas y Aguada Blanca ook wel bekend als Pampa Cañahuas. Vervolgens nemen we de route naar de Colca Canyon. De tweede stop is in een restaurant genaamd Chinitos gelegen op 4000 meter hoogte. Hier kunnen we gebruik maken van de toiletten en coca thee drinken. Verder kunt u de Misti en Picchu Picchu Chachani van de achterkant zien en de rotsformaties in de vorm van bomen aanschouwen. Vervolgens rijden we verder naar de hoogvlakte Toccra. Hier zien we lagunes en stroompjes gevoed door ondergronds opborrelend water. Verder zien we lama's, alpaca's en typische vogels uit de Andes. De vierde halte is een uitzichttoren genaamd Pata Pampa. Het is op 4900 meter hoogte gelegen en is het hoogste punt van de hele reis waar we 8 vulkanen zien gesitueerd in als het ware een cirkel van vuur. Vanaf hier dalen we af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon.

 

Chivay ligt op 3650 meter hoogte. Bij aankomst in Chivay nuttigen we een lunch (niet inbegrepen in de prijs) en rond een uur of drie vertrekken we naar het pittoreske dorpje genaamd Coporaque en wandelen we (indien gewenst, anderzijds met de bus) een twee uurtjes aan deze kant van de vallei met prachtige uitzichten waarna we uiteindelijk aankomen bij de warmwaterbronnen van La Calera. Na de warmwaterbronnen keren we terug naar het hotel waar jullie ook overnachten.

Overnachting in Chivay: 3 sterren Hotel

Dag 4: Colca Canyon Dag 2

Na ons ontbijt te hebben genuttigd, rijden we naar Cruz del Condor waar we de vlucht van de Condor kunnen waarnemen. Nadat we hebben genoten van de Colca Canyon en de vlucht van de Condor zullen we terugkeren naar Chivay waar we zullen lunchen (niet inbegrepen) en om 13:20 in bus doorrijden naar Puno en  wordt u afgezet bij het hotel in Puno.

Inclusief: Transport, Engels/Spaanstalige gids, 1  x overnachting  hotel, ontbijt dag 2, Entree tot het reservaat en transport. Niet inbegrepen: 2 x lunch, 1 x avondeten en toegang tot de warmwaterbronnen.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 5: Titicacameer Dag 1 - Uros en Amantani

U wordt opgehaald bij uw hotel rond 7:45 en vervolgens naar het haventje gebracht waar we de boot nemen (half uurtje) naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kunt u rustig rondlopen, foto’s maken van en met de eilandbewoners, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. 


Vervolgens vetrekken we in boot naar het eiland Amantani. Na aankomst wordt u verwelkomd door de eilandbewoners in hun typische klederdracht en uitgenodigd om een maaltijd te nuttigen in hun huis. Na de Lunch zullen we wandelen naar een pre-inca tempel genaamd Pachatata en kunnen we het dagelijkse leven van de bewoners gadeslaan. Na het avondeten kunnen jullie (indien gewenst) deelnemen aan een ceremonie en feest georganiseerd door de eilandbewoners.
 

Overnachting op Amantani: bij de eilandbewoners 

Dag 6: Titicacameer Dag 2 - Taquile

Op dag 2 van deze tour vertrekken we per boot om 8:00 naar Taquile, een ander eiland gelegen op 1 uur. Hier verrichten we een mooie wandeling over de prachtige paden met uitzicht over het helderblauwe water van het Titicacameer en besneeuwde toppen van het Boliviaanse Hooggebergte aan de horizon. Op het centrale plein hebben de bewoners hun waren uitgestald, bekend vanwege de hoge kwaliteit. Om 13:00 vertrekken we weer per boot naar Puno waar we om  16:00 aankomen. 

Niet inbegrepen: Bijdrage Uros en Taquile elk 4 dollar p.p.

Overnachting in Puno: 3 sterren Hotel

Dag 7: De bus naar Cusco inclusief 3 korte excursies en lunch op route

Om 06:20 wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de rit naar Cusco. Gedurende de rit naar Cusco, welke ongeveer 10 uur duurt, worden er vier korte excursies gedaan op interessante plaatsen en wordt er gestopt om te lunchen (lunchbuffet inbegrepen).

 

De eerste stop is het Inca Aymara museum van Pukara. Vervolgens bezoeken we de Tempel van Inka Raqchi en stoppen we bij de bergpas la Raya (geen excursie), gelegen op 4335 meter boven N.A.P. Daarna rijden we door naar Cusco en stoppen we nog bij de kerk San Pedro Apostel in Andahuaylillas wat soms ook wel de 'Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika' wordt genoemd. Daarna rijden we verder naar Cusco waar men rond 17:00 aankomt. U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de avond bent u vrij in Cusco.

Overnachting in Cusco; 3 sterren Bed and Breakfast

Dag 8: De Cusco City Tour met Sacsayhuaman, Kenko en Puca Pucara

U wordt om 12:50 - 13:10 opgehaald voor de Cusco City Tour.

De Cusco City Tour begint op het centrale plein, de Plaza de Armas van Cusco (Cuzco) met een bezoek aan de Kathedraal van Cusco. Vervolgens bezoeken we de Korikancha: De zonnetempel van de Inc'a waar de Spaanse Veroveraar op de fundamenten van deze tempel haar kerk heeft gebouwd.  Daarna bezoeken we de inca ruïnes van Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco; Saqsayhuaman is gebouwd met inmense met de hand vervaardigde stenen die met geweldige precisie zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter hoog en wegen haast 350 ton.

 

Niet inbegrepen: Boleto Turistico $35.00, Entree Korikancha $3.00 en Kathedraal $7.50

Overnachting in Cusco; 3 sterren Bed and Breakfast

Dag 9: De tour in de Heilige Vallei en de trein naar Aguas Calientes

Om 07:50 - 08:10 in de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel. We rijden naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanaf Cusco. Hier hebben we een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. We bezoeken hier de ruines van Pisac (die ook wel het Kleine Machu Picchu worden genoemd) en de markt van Pisac met typische Peruaanse souvenirs en producten. Vervolgens rijden we verder naar Urubamba voor de lunch en daarna verder naar Ollantaytambo waar we de indrukwekkende ruïnes zullen bezichtigen.

Vanuit Ollanta nemen we de trein van 16:37 (indien nog beschikbaar) naar Aguas Calientes dat aan de voet ligt van Machu Picchu. De treinrit wordt beschreven als één van de mooiste ter wereld en gaat door een steeds nauwer wordende vallei langs de bruisende Urubamba rivier.  Gedurende de rit zien we de het klimaat en de vegetatie veranderen van een overwegend bergklimaat met bergflora naar een regenwoudklimaat en overeenkomende flora. Na een rit van ongeveer 2 uur komen we aan in Aguas Calientes waar u zult overnachten.

Niet inbegrepen: Boleto Turistico (reeds gekocht voor de City Tour)

Overnachting in Aguas Calientes: 3 sterren Hotel

Dag 10: Machu Picchu

Vanuit Aguas Calientes vertrekken we uiterst vroeg in bus naar Machu Pichu. Rondleiding van ongeveer twee uur in met een tweetalige gids.

MACHU PICCHU: 

Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuteq. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond.

Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsneefunctie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen, en een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het rijk van de Inca versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten.

Volgens sommigen zou de stad een fort zijn geweest ter verdediging van het Inca-rijk. Na de Spaanse verovering was er voor de Inca's geen noodzaak meer om er te blijven komen. Met deze verklaring is niet iedereen het eens, omdat de ligging van de stad het niet aannemelijk maakt dat van daaruit het Inca-rijk verdedigd werd. Bovendien waren er te weinig woningen voor voetvolk aanwezig.

Volgens een derde theorie zou Machu Picchu vooral bedoeld zijn geweest voor het verzamelen van coca-bladeren omdat het op een punt ligt van waaruit veel plantages bereikbaar waren. Maar ook na de Spaanse verovering bleef de coca een belangrijke rol spelen in het gebied, zodat door deze theorie niet verklaard wordt dat de stad verlaten werd.

Onlangs werd vastgesteld dat in 1867 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond en plunderde, met toestemming van de Peruaanse regering. Berns verkocht de historische schatten aan Europese musea.[2] In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving van de stad. Tijdens deze studiereis ontdekte hij Machu Picchu opnieuw. Brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

U gaat per trein terug naar Ollantaytambo in de avond (vroegere treinen mogelijk tegen meerprijs). In Ollantaytambo wordt u opgewacht en gaat u per bus naar Cusco (privévervoer / taxi mogelijk tegen meerprijs). In Cusco wordt u afgezet op het centrale plein Regocijo. Van daaruit gaat u te voet in 5 minuten of per taxi (niet inbegrepen) terug naar uw hotel.

Overnachting in Cusco: 3 sterren Bed & Breakfast

Dag 11: Regenwoud Dag 1

U wordt bij uw hotel in Cusco opgehaald naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Puerto Maldonado.

 

Binnenlandse vlucht 2 (inbegrepen): Vlucht Cusco - Puerto Maldonado

Aankomst in Puerto Maldonado en transfer naar ons kantoor waar jullie de spullen die niet mee gaan naar de Lodge veilig kunnen achterlaten. Vervolgens rijden we naar het haventje en gaan we per boot naar de Inotawa Lodge (Upgrades / andere lodges zijn eventueel mogelijk): 

BESCHRIJVING IN HET ENGELS:

Once in Puerto Nuevo we will embark on our one and a half hour boat trip up the mighty Tambopata. During the boat ride we will also have lunch consisting of delicious vegetarian Arroz Chaufa wrapped in the leaf of the bijao heliconia. There will also be fruit, crackers and a bottle of water.

 

We will enter the Buffer zone of the Tamnopata National Reserve and the Bahuaja Sonene National Park. During your journey you can appreciate the banks vegetation consisting mainly of patches of canes, Cecropias and Ficus. We might also see wildlife such as river birds like the oropendulas and their hanging nesting colonies, egrets, herons and others might fly over such as toucans or the magnificent macaws- Occasionally we can spot mammals like capybaras or monkeys or reptilians such as spectacled caimans and turtles.

 

Once we arrive at INOTAWA the manager will receive us and your guide will tell about the dos and don’ts in the jungle in order for you to enjoy your stay to the maximum. He will also lead you around the installations and show you your room.

 

In the afternoon we head out into the jungle for a small walk in order to observe the flora such as immense Ironwood or Kapok trees and birds such as Trogons, quails and wild turkeys. Once night falls we can also find spiders such as tarantulas and other nocturnal creatures.

 

After dinner your guide will give you a small speech about what to expect and explain the various activities during your stay.


Meals Included: Lunch (boxed), Dinner

Dag 12: Regenwoud Dag 2

La Torre Clay Lick

We leave the lodge very early on the morning to go fifteen minutes upriver in order to observe the activity of the macaws, parrots, parakeets and the occasional mammal feeding on the earth. La Torre Clay Lick is a mud bank about four meters high and twenty meters wide crisscrossed with veins of mineral rich clay essential to the diet of these animals. On site we have a hideout at a distance of thirty meters which keeps us hidden while at the same time allowing us an unobstructed view of the display in front of us. During the phenomenon  we need to stick to the rules and guidelines set by our guide the previous evening. Returning to the lodge we will have breakfast and after a short rest head for Tres Chimbadas Lake.

 

Tres Chimbadas Lake
 

Its entrance is located fifteen minutes downriver from the lodge. We then walk about 45 minutes to the lake located deep in the jungle. We will pass an eco-tourism concession held by the native people of the Infierno community. They guard and maintain the area thanks also to the income generated by entry fees from tourists. At the lake itself we will board a traditional catamaran with a single oar in order to move around on the lake following the route indicated by our guide. We can see luscious vegetation and birds such as Snakebirds, herons, kingfishers etc. We might also find reptiles and mammals, above all the illusive giant river otter. The lake happens to be the territory of a clan that can frequently be spotted. It’s also possible to practice catch and release fishing and maybe catch a piraña. Once back at the lodge lunch is served and after some rest we leave for an excursion to a local farm.

Farm

In the area traditional agriculture is practiced.. This is a great opportunity to see harvest and try various exotic fruits from the amazon such as Copazú, Arazá, Pijuayo, Yucca, and Pineapple. There are also various herbs such as pallilo and false cilantro as well as a range of medicinal plants such as piñón, caña caña and piri piri that are traditionally and widely used by the local people. The farms also create open spaces for papaya and banana. This is the preferred habitat for birds such as silver beaked tanagers, oreoles, oropendulas, toucanets and various woodpeckers.

Meals Included: Breakfast, Lunch, Dinner
 

Dag 13: Regenwoud Dag 3

Cocococha Lake Trek

This two and a half hour trek is very interesting. We will pass different types of jungle with key species to biodiversity of Madre de Dios such as the Rubber tree and the Brazil nut. Cococha Lake is located deep in the Tambopata National Reserve and covers an area of approximately 60 ha surrounded by swampland lowlands and hills. This change in elevation and vegetation in combination with minimal human influence leads to a very high level of biodiversity. It also forms an important habitat for many of the endangered and emblematic species such as macaws, black caimans and giant river otters that can feed and reproduce in peace here. We will be back at the lodge in time for lunch. After some rest we will walk around  the trails and look for old big trees.

Nocturnal boat ride

At night we head out in the boat to enjoy ourselves and the sounds of the Amazonian night, we might see a thunderstorm spilling out on the horizon or marvel at constellations like the Southern Cross or Scorpion. We are also carrying a powerful searchlight in case we come across some nocturnal animals such as caimans, bats, nightjars or capybaras on the banks and meanders of the Tambopata River.

Afterwards dinner will be served

Meals Included: Breakfast, Lunch, Dinner
 

Dag 14: Regenwoud Dag 4

We again wake early to have breakfast and board the canoe to return to Puerto Maldonado. On the way we watch the day dawn over the Tambopata River. Once in Puerto Maldonado we are transferred to the airport to take our return flight.

 

Meals Included: Breakfast

 

OPMERKING: De Inotawa Lodge is een eenvoudige lodge, verwacht geen luxe. De prijs is op basis van kamers in het hoofdgebouw. Bungalow optioneel – extra $60 per bungalow

Binnenlandse vlucht 2 (inbegrepen): Vlucht Cusco - Puerto Maldonado

Aankomst in Lima. U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de dag en avond bent u vrij. Jullie hotel ligt in de meest toeristische en veilige wijk van Lima, genaamd Miraflores. Namiddag en avond vrij in Lima.

Suggestie:
 

Al gedurende enkele jaren op rij is Peru winnaar van de World Travel Awards in de categorie 'beste culinaire bestemming ter wereld' en niet voor niets kan men in Lima maar liefst drie restaurants vinden die in de Top 50 staan van beste restaurants ter wereld, te weten Central (#5) van top chef Virgilio Martinez, Maido (#8) van Mitsuharu Tsumura en Astrid & Gaston  (#33) van Peru's meest bekende top chef Gaston Acurio. 

 
Zeker de moeite waard om uw verblijf in Lima re combineren met een bezoek aan een van bovenstaande restaurants of wellicht een van de vele andere restaurants in de buurt. U zult versteld staan van de Peruaanse keuken, waarbij men voor een zeer schappelijk prijs heerlijk kan eten.

Overnachting in Lima: 3 sterren Bed & Breakfast 

EINDE

Dag 15: Transfer OUT naar het vliegveld

U wordt bij uw hotel opgehaald naar het vliegveld gebracht van Lima.

 

EINDE

Please reload

bottom of page