top of page

De vierdaagse Lares Trail

De Lares Trek is een alternatieve meerdaagse trek naar Machu Picchu. Er zijn vele verschillende varianten van deze trek echter de meest gangbare is de route zoals die door ons wordt aangeboden en onderstaand staat beschreven. Bij de Lares Trek ligt de nadruk vooral op de wijze hoe de lokale bevolking in dit gebied leeft. We komen door typische Peruaanse gehuchtjes waar de mensen nog wonen en werken zoals men eeuwen geleden ook deed. Men ziet dus minder Inca ruines dan bij de klassieke Inca Trail en de bergtoppen en passen zijn minder hoog en wellicht minder spectaculair dan bij de Salkantay Trail. Desalniettemin wandelt men door een schitterend landschap en doordat het een van de minst drukke treks is in dit gebied, komt men nauwelijks andere toeristen tegen. Daarnaast is het qua moeilijkheidsgraad één van de minder zware treks en daardoor ook ideaal voor families met kinderen. Het is de perfecte trek voor degenen die op willen gaan in de natuur.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag één van de Lares Trail

V

Inbegrepen: Lunch, avondeten
 

Dag twee van de Lares Trail

V

 

Inbegrepen: Ontbijt, lunch, avondeten

 

Dag drie van de Lares Trail

V

Inbegrepen: Ontbijt, lunch, avondeten

Dag vier van de Lares Trail - Machu Picchu

Vandaag staan we vroeg op en wandelen na ons ontbijt in ongeveer anderhalf uur over een oude Inca Trail naar de toegangspoorten van Machu Picchu. Hier hebben jullie een rondleiding van ongeveer twee uur met een gids en daarna zijn jullie vrij om zelf rond te lopen. Vervolgens wandelen jullie weer naar beneden en gaan met de trein terug tot aan Ollantaytambo en vanuit Ollantaytambo per busje terug naar Cusco. Jullie worden in Cusco op het centrale plein Regocijo afgezet. Van daaruit te voet of per taxi (niet inbegrepen) terug naar jullie hotel. 

Machu Picchu

machu_picchu_inca_trail_10_edited.jpg

Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuteq. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond. Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsneefunctie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf voor koningen en andere hooggeplaatsten was . De stad heeft veel verblijven voor edelen, en een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het rijk van de Inca versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten.

Volgens sommigen zou de stad een fort zijn geweest ter verdediging van het Inca-rijk. Na de Spaanse verovering was er voor de Inca's geen noodzaak meer om er te blijven komen. Met deze verklaring is niet iedereen het eens, omdat de ligging van de stad het niet aannemelijk maakt dat van daaruit het Inca-rijk verdedigd werd. Bovendien waren er te weinig woningen voor voetvolk aanwezig.

Volgens een derde theorie zou Machu Picchu vooral bedoeld zijn geweest voor het verzamelen van coca-bladeren, omdat het op een punt ligt van waaruit veel plantages bereikbaar waren. Maar ook na de Spaanse verovering bleef de coca een belangrijke rol spelen in het gebied, zodat door deze theorie niet verklaard wordt dat de stad verlaten werd.

Onlangs werd vastgesteld dat in 1867 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond en plunderde, met toestemming van de Peruaanse regering. Berns verkocht de historische schatten aan Europese musea. In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving van de stad. Tijdens deze studiereis ontdekte hij Machu Picchu opnieuw. Brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Inbegrepen:

Ophalen bij het hotel in Cusco op dag 1
Bus Cusco - Mollepata & bus Ollantaytambo - Cusco
Bus tussen La Playa en Santa Teresa
Entrée Trail en Machu Picchu

Rondleiding van twee uur in Machu Picchu
Campinguitrusting (tent en isolerend matje)
Ezeltjes voor de campinguitrusting 
Maaltijden (3x ontbijt, 3x lunch, 3x avondeten)
Officiële Engelstalige gids en kok
EHBO kit en zuurstof (alleen voor noodgevallen)
Treintickets Aguas Calientes - Ollantaytambo
Afgekookt water tijdens de maaltijden en snacks
Briefing voor de start van de trekNiet inbegrepen:

Ontbijt op dag 1 & lunch en avondeten op dag 4
Entree tot Huayna Picchu (extra $15)
Warmwaterbronnen 
Slaapzak (zijn te huren via ons)
Wandelstokken (zijn te huren via ons)
Extra matje voor meer comfort 
Dragers voor de persoonlijke spullen
Treinticket tussen Hidroeléctrica en Aguas Calientes
De bussen tussen Aguas Calientes en Machu Picchu

bottom of page