Coronavirus – (COVID-19)

HET CORONAVIRUS EN DE EVENTUELE GEVOLGEN

Beste klant en reiziger,

Op dit moment zijn er ook al enkele gevallen van COVID-19 in Peru. In hoeverre dit op korte en de lange termijn gevolgen gaat hebben voor de reissector en concreet de rondreizen en tours in Peru, is uiteraard nog niet duidelijk. In Europa gaan de ontwikkelingen snel dus ook voor ons is er op dit moment geen zinnig woord over te zeggen hoe het zich hier gaat ontwikkelen. Dus in eerste instantie gaan wij er gewoon van uit dat de rondreis kan doorgaan. Tot op heden is er namelijk geen sprake van een negatief reisadvies vanuit Nederland of België, er is geen uitreisverbod in Nederland, noch België en tot op heden is er geen inreisverbod afgesteld vanuit Peru. Indien deze situatie zo blijft dan kan uw reis dus gewoon doorgaan. Laten we voor iedereen hopen dat dit dus zo blijft en uw reis gewoon kan doorgaan.

Om tegemoet te komen aan onze klanten en deze vervelende situatie hebben wij besloten om onze betalings- en annuleringsvoorwaarden te versoepelen, te weten:

1) Betaling van het nog openstaande bedrag mag uitgesteld worden tot 3 weken voor vertrek indien dit bedrag nog niet is voldaan. Echter uiterlijk 3 weken voor vertrek moeten wij van u wel definitief weten of u naar Peru gaat komen of niet omdat ook wij uiterlijk twee weken van te voren alle nog dan openstaande rekeningen moeten voldoen.

Het risico van deze 3 weken tussen ‘betaling tweede termijn’ en het ‘afreizen naar Peru’ is eventueel af te dekken met een (nieuwe) annuleringsverzekering. Ik zal hier onderstaand kort op ingaan.

Let op: Na ontvangst van de tweede betaling is annulering dus niet meer mogelijk en zouden de standaard Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, zoals gestipuleerd om onze site. 

2) Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw rondreis uit te stellen naar een andere (latere) datum. Concreet betekent dit, dat wij alle reserveringen aanpassen naar een door u aangegeven nieuwe datum in 2020. Het aanpassen van alle reserveringen doen we gratis echter het merendeel van de eventueel reeds gekochte tickets (treinen, binnenlandse vluchten, bussen, inca trail - indien van toepassing, etc.) hebben aparte voorwaarden waarbij de kosten kunnen oplopen naar 100%. Het uitstellen van uw reis is dus mogelijk maar niet geheel zonder extra kosten. Hoeveel is afhankelijk van de voorwaarden van de tickets die zijn gekocht. Soms moeten er nieuwe tickets gekocht worden en soms betalen we een boete + het tariefverschil. Ook kan het sporadisch zo zijn dat bepaalde kamers in de hotels al betaald zijn op dit moment en waarbij annuleren niet meer mogelijk is. Per klant en geval zullen wij u precies aangeven wat de extra kosten zouden zijn, in het geval u uw reis wenst uit te stellen naar een latere datum in 2020.

Indien u uw reis wenst uit te stellen naar een latere datum in 2021 dan zouden er nog extra kosten bijkomen omdat er een speciale BTW vrijstelling is voor buitenlandse toeristen die minder dan 60 dagen in het land (zullen) zijn. De prijs van de rondreis die wij voor jullie hebben georganiseerd is op basis van deze BTW vrijstelling maar dan moet de klant wel in 2020 het land binnenkomen. Dit moeten wij aantonen bij de Peruaanse belastingdienst tijdens onze jaarrekening. Indien we deze douanegegevens niet kunnen overleggen als bewijs dat de klant ook echt het land is binnengekomen in 2020, dan wordt ons alsnog 18% BTW in rekening gebracht over de verkochte rondreis van 2020 omdat de Peruaanse Belastingdienst argumenteert dat de reis niet is ‘geëxporteerd’ naar een buitenlandse klant. Dat er buitengewone omstandigheden van toepassing waren, maakt de belastingdienst hier verder niets uit, wij moeten die belasting helaas alsnog betalen.

Concreet betekent dit dus dat uitstel naar 2021 mogelijk is maar er dus - naast de eerder gemelde kosten - ook 18% aan kosten zouden zijn over ontvangen bedragen, om deze BTW afdracht te compenseren.

Bovengenoemde extra kosten worden toegevoegd aan de nog openstaande factuur of worden als extra kosten in rekening gebracht op een nieuwe factuur, navenant uw specifieke situatie. 

3) Indien u uw reis op dit moment al wenst te annuleren dan zijn gewoon onze Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals gestipuleerd om onze site. Kosteloos annuleren is dus helaas niet mogelijk.

Annuleringsverzekering:

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken geen Corona gerelateerde annuleringen echter zijn er een handjevol maatschappijen die dit wel doen. Wat de precieze voorwaarden zijn, zou u zelf even moeten controleren, echter van onze kant zijn wij bereid om u op welke wijze dan ook hiermee te assisteren en adviseren, indien dit noodzakelijk moge blijken. 

Ik hoop jullie hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten jullie nog meer vragen hebben dan schrijf gerust. Door alle drukte reageer ik wellicht niet even snel als jullie van mij gewend zijn maar ik zal proberen iedereen zo spoedig mogelijk te beantwoorden of te woord te staan.

Mvg,

CuscoPeru.NL

GOING2PERU SAC